­
corona en huizenprijs 2020
Gaan de prijzen dalen nu het virus ronddwaalt?

Er is nog altijd een flink tekort aan betaalbare koophuizen. Dus als de prijzen wat gaan zakken door dit virus is dat dan erg? Natuurlijk is het niet leuk als je net een huis hebt gekocht wat direct minder waarde heeft, maar als instapper op de huizenmarkt zal je waarschijnlijk niet klagen.

De rente is nog altijd extreem laag ook nu de meeste banken de hypotheekrente een beetje hebben verhoogd. Zo heeft ABN-AMRO de hypotheekrente met 0,2 procent verhoogd.
Maar ook een hypotheekrente van zo’n 2 procent is nog altijd erg laag.

We merken ook nu weer de grote verschillen in ons kleine land. Terwijl de verkoop in Eindhoven gewoon doorgaat, met nog altijd opbrengsten boven de vraagprijs, zo zijn in Zeeuws- Vlaanderen zelfs makelaars gesloten in verband met het virus.

Nu de economie voor ongeveer 1/5 deel stilstaat is het zo goed als zeker dat door de (tijdelijke) vraaguitval de prijzen wat gaan dalen.
Verder zal dit helemaal afhangen van hoe lang het duurt voordat dit coronavirus onder controle is.

Sinds 2014 stijgen de prijzen jaarlijks, dit door de lage rente en de krapte in het aanbod. Zo was de gemiddelde prijs voor een bestaande woning nog € 321.000,- dit was 6,6 procent hoger dan het jaar daarvoor.
­