­
Frank Bayens kleine foto

Als we naar meest recente cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) en het Kadaster kijken, gaat het nog steeds goed met de huizenmarkt. Dit is vooral goed nieuws voor mensen die van plan zijn hun huis te verkopen.
Bestaande huizen brachten in januari dit jaar bijna 9%, 8,8% om precies te zijn, meer op dan in januari vorig jaar. Hiermee wordt de stijgende trend, die sinds 2013 begon, voortgezet. Het prijsniveau van bestaande koopwoningen is nu weer even hoog als in januari 2008, het jaar waarin de verkoopprijzen begonnen te dalen vanwege de crisis.
Dat we die crisis voorgoed achter ons hebben gelaten is ook zichtbaar in het positieve consumentenvertrouwen. In februari is dat nagenoeg gelijk gebleven aan dat in januari. Dit geldt voor zowel het vertrouwen in het economisch klimaat als de bereidheid tot grote aankopen. De consumenten zijn weliswaar iets minder positief over hun financiƫle situatie, maar daar staat tegenover dat men de tijd nog gunstig vindt om grote aankopen, zoals het aanschaffen van een andere woning, te doen.
­