­
vetrouwen daalt 800 x 600

Voor het eerst sinds de crisis hebben Nederlanders niet zoveel vertrouwen in de woningmarkt. De Eigen Huis Marktindicator van Vereniging Eigen Huis en onderzoeksinstituut OTB staat voor de maand maart op 99 punten, net onder de neutrale 100 punten. Sinds 2014 is dat niet meer gebeurd. Ook in Zuid-Nederland is het vertrouwen minder dan gemiddeld. 

De reden voor het teruglopende vertrouwen ligt voor de hand: de hoge prijs van koopwoningen. Daardoor stellen starters de koop van een woning uit. In totaal vindt 40 procent van de Nederlanders het een ongunstige of zeer ongunstige tijd om een woning te kopen. Vooral in en rond de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is dat het geval, maar ook in de regio’s Oost- en Zuid-Nederland.

Uit het onderzoek van Vereniging Eigen Huis, onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft en onderzoeksbureau Ipsos komt maandelijks een score tussen de 0 en de 200 punten. In december 2012 bereikte het vertrouwen met 51 punten een dieptepunt. In het najaar van 2016 was het met 121 punten op zijn hoogst.Geen paniek


De daling van het vertrouwen is geen reden voor paniek en de indicator ligt bij lange na niet op het niveau van tussen eind 2008 en begin 2013.
Maar als u gaat voor zekerheid bij de verkoop van uw huis denk dan eens aan UNA vastgoed. Hier kunt u direkt verkopen tegen een vaste prijs op een door u gekozen verkoopdatum. Zo weet u precies waar u aan toe bent! 

 
­