­
alleenstaande bijna onbetaalbaar
Brabantse woningen bijna niet te betalen voor alleenstaanden met modaal inkomen.

De sterk stijgende prijzen van huizen zorgen voor problemen bij mensen met een modaal inkomen en alleenstaanden. En al helemaal bij de combinatie van beide. In Brabant is het probleem nog groter dan in de rest van Nederland. 

Volgens onderzoek is slechts 6% van het huidige Nederlandse huizenaanbod beschikbaar voor alleenstaanden met een modaal inkomen.

Niet overal in Nederland is de situatie even zorgwekkend. Maar in onze provincie, Brabant, is het probleem voor modaal verdienende singles nog veel serieuzer dan in andere delen van het land.
Slechts 2% van de Brabantse woningen kan door hen worden betaald. Alleen in de provincie Utrecht is het huizenaanbod nog minder goed betaalbaar voor hen (1%).
Voor tweeverdieners met een modaal inkomen zijn de mogelijkheden uiteraard groter. Maar ook voor hen zijn er momenteel meer huizen niet dan wel betaalbaar.

In Brabant ligt de prijs van slechts 30% van alle woningen binnen het handbereik van deze doelgroep.

 De onderzoekers hanteerden het modale inkomen van 36.000 euro per jaar. Met dat salaris kun je als alleenstaande een hypotheek van 163.000 euro krijgen. Het jaarlijkse modale inkomen voor tweeverdieners is 60.000 euro. Daarmee is een hypotheek van 285.000 euro te krijgen.
­